torsdag 9 mars 2017

Leo utskriven...


...men inte frisk ännu. Ska ta antibiotika tre gånger om dagen i minst två veckor,
serveras lite dietmat 6 gånger om dagen och vi ska ta andningsfrekvens och temp på honom några gånger per dag också.

Han visade sig ha en väldigt bred matstrupe med ökad risk för att få ner mat i lungorna så vi ska lära honom att äta stående med baktassarna på golvet och framtassarna på en pall eller något. Får se hur vi kan få till det i husbilen och båten.
Han får inte heller anstränga sig. Lugna korta kisspromenader har vi fått förskrivet så våra tänka skidturer på fjället med en glad skuttande hund går inte att genomföra.

Om han inte får tillbaka sin feber kommer vi hur som helst att åka till Idre i morgon. Det blir i alla fall roligare att ta kisspromenader någon annanstans än runt huset. 

Vilken tur att vi har skaffat en husbil så vi kan ha med djuren och dessutom lämna dom ett antal timmar i "hemmiljö". Hade vi inte haft Nissan utan åkt iväg och bott på hotell hade vi inte kunnat åka då inget pensionat tar emot ett sjukt djur.

Det är också stor tur att vi har semester denna första vecka (i dag vavvar jag, vård av vovve, i morgon jobbar jag bara 4 timmar och han får följa med till jobbet) 
Nu kan vi ha koll på att han mår bra och servera honom medicin och mat enligt ordination i alla fall nästa vecka och sedan är det förhoppningsvis stabilt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar