torsdag 29 september 2016

Oberoende är gött


Tanken med vårt husbilsliv är ju att kunna leta snö och is för friluftsliv. Det innebär att ställplatser kanske inte kommer att vara det bästa för oss. Det finns en del campingar i närhet av fina skidområden men vi kommer nog många gånger fricampa vilket gör att vi måste kunna lita på alla våra system för värme och el.

På elsidan är vi väl försörjda med elverk och solceller men på gasolsidan har vi det som de flesta, lösa gasoltuber i ett skåp. Vi har två 11 kg kopplade och en 11 kg i reserv.
Det räcker ju lätt för en långhelg tror vi men det blir dyrt även om vi tankar lösviktgas.

Så vi tänker installera en fast gasoltank. Den som ni ser på den lilla bilden får plats mellan balkarna under vårt chassi.
Den är på 110L = 44kg = 4 flaskor. Fördelen med en fast tank är att man kan tanka gasol billigt själv och att risken att få tassa upp i kylan och byta flaska på natten är minimerad
 
Tanken köps från tyskland men vi hoppas hitta någon som kan installera här, kanske i gävle där Gasolfyllarna finns.  Installationen blir nog först till våren 2017. Denna vinter får vi klara oss på det vi har.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar