lördag 24 december 2016

God Jul!

Det var härligt att vakna i ett snöigt och soligt Orsa Grönklitt i morse. Vi har fått en fin plats med utsikt över den soliga slalombacken (plats 45)

Men nu börjar vi från början.
I förrgår hämtade vi Nissan i Karlholmsbruk. Hon hade fått sina nya dubbdäck vilket kändes bra även om snön lyste med sin frånvaro ända tills vi kom upp på berget vid Orsa.

Första natten stannade vi på Willys parkering i Falun. Kom dit vid 21 så affären var stängd.
I går morse komletteringshandlade  vi innan vi for vidare till OG. Hit kom vi vid lunchtid och kunde genast åka till campingplatsen.
När husbilen var i ordning efter färden och vi ätit mat gick vi ner till en liten julmarknad vid gästcenter. Vi köpte bara te. Det bakades tunnbröd och bjöds på kaffe och pepparkaka där också. 

Campingplatsen är full med husvagnar men det bor bara människor i fyra av dom. Vi var enda husbilen till kvällen då det kom två till. Tror att husvagnsfolket firar julafton med barn och barnbarn hemma och kommer upp senare. Det finns ett fint servicehus och elstolpen klarar att vi har 3kW elpatron på så vi har det varmt och skönt i Nissan.

I natt drog ett snöväder förbi, inte mycket snö men allt blev ännu vitare och det blåser mycket vilket det ska göra i två dagar. Det är någon minusgrad och strålande sol. Skulle gärna åka långfärdsskridskor på den plogade banan på Rädsjön men det blåser för mycket för att de ska kännas bra.
I ställe har vi bokat en skotersafari på juldagens förmiddag. Får se om vi hittar något skidspår att prova på eftermiddagen.
Långfärdsskridsoturen kan vi kanske ta innan vi far hemåt i övermorgon.

Nu ska vi bara ta en hundpromenad innan vi klär om för att gå på julbord på Ugglan & Björnen.


God Jul!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar