söndag 25 december 2016

Än slank han hit...

Åter en dag med strålande väder och några minusgrader.

Vi hade bokat en snöskotersafari klockan tio så det blev en ganska snabb frukost och (för) snabb hundpromenad innan vi i våra varmaste kläder gick ner till byn.

Det var vi och en familj som behövde 5 skotrar som följde med på turen som blev drygt 2 timmar lång och gick i all möjlig terräng, allt mellan skotervägar och över stubbar och mellan tät skog. Detta varvat med några snabbturer på snöfyllda sjöar.

Det gällde att hänga med ungefär som när man kör kross för det var inte planmark vi åkte på och i en knix med uppförsbacke och tvär sväng i lössnö välte vi och for mot en torrgran. Som tur var var snön mycket mjuk och ingen gjorde illa sig.
Skotern klarade sig också som tur var, självrisken låg på kämpiga 15000 kronor.

Mot slutet kom vi ner till en stor sjö där vi kunde testa gränserna i en rundbana. Det fick Magnus göra själv så att han slapp ha mig skrikande - långsammare! bakom.

Efter denna tur gick vi hem i solskenet väldigt nöjda.
Hunden hade kissat å köksmattan men vi kunde inte bli arga då morgonpromenaden blev så kort. Eller rättare sagt - han älskar så mycket att fara runt i snön så han glömde nog att kissa när vi var ute.

Det är så synd att vi måste åka hem i morgon. Vädret ska hålla i sig och vi skulle gärna ha en dag med skidor och en dag med skridskor också. Det blir nog inga skridskor på vägen hem i morgon då Magnus är väldigt trött i ryggen efter skoteråkandet.

Vi får komma tillbaka.
Här kostar det ca 10000/år att stå. Det är 25 mil från Karlholmsbruk och 31 mil från vår dörr. Helt klart möjligt att fara många helger framför allt när det börjar ljusna lite fram i februari-mars. Är ganska sugen på en säsongsplats
EDIT: Det är 60 i kön till säsongsplats så jag ställde oss i den. Man kan ju alltid tacka nej när vi kommer fram om 10 år

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar