måndag 19 juni 2017

Fallens dag

Ingen snö!



Vi åkte direkt upp till Älvkarleby på fredagen vilket var bra då vi knep näst sista platsen på ställplatsen närmast servicebyggnaden. 
Man har öka priset från 100 till 200 kr nattten. Vet inte om det är för att det är högsäsong men man får mycket för priset, dock inte vatten och latrintömning.
Det var väldigt varmt och blev ett ordentligt åsk- och regn-väder på lördagen men innan dess hann vi strosa runt Laxön där vi också fikade.
Vi hade trevliga grannar, bland annat ett par med en flatcoated retriver, Lava, som blev kompis med Leo.
Det blev många turer i naturen med djuren och det fanns massor av fästingar så det blev en hel del pälsvård.







Stooora turbiner





På söndagen var det stort kalas med många knallar och uppträdande. Vi gick på en guidad tur i kraftverket som är över 100 år. Dom har en "ny" turbinhall från 80-talet också.

Vi tittade på när de släppte vattnet fritt från dammarna och det blev en väldig fart och nivåhöjning.






På tidiga eftermiddagen tog vi adjö av grannarna (som redan gått i pension fast de var yngre än vi).
Vi sa att vi kanske ska göra det  tradition att åka på Fallens dag söndagen före midsommar varje år.


Killarna badar inte - dom sover
Vädret hade hela helgen varit varmt och jag längtade efter ett bad så vi tog omvägen till Fagerviken där vi stannade i några timmar för middagsmat och bad. Det blev mitt premiärdopp i havet för i år, ca 17-18 grader varmt var det nog.



Här badade jag - Fagerviken

Det här var vår första riktiga sommarhelg med Nissan och vi tyckte inte illa om det. Kan nog bli fler och framför allt en vecka på västkusten innan september är slut, gärna i augusti om vädret är bra där.
Vi provade båda AC och de fungerade bra. Utan AC och med stängt blev det 27 grader i husbilen efter någon timme dagtid. Nu fläktade det lite så om vi öppnade våra fönster var det skönt ändå.



 

I övermorgon ska jag åka ut med Nissan igen. Bara över dagen för att se vad det kan kosta att klä öm soffor och fåtöljer med något snyggt tyg. Tänker bygga om sofforna lite för att de ska bli bekvämare och då kan man ju passa på att byta tyg.
Mer om den dagen när den har varit




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar